top of page

Bloemkool-broccolisoep

Bloemkool-broccolisoep is voor velen een echte favoriet. Extra smaakvol met tijm en romig door de toevoeging van melk en boter. In 20 min. maak je 'm klaar en pruttelen maar. Serveer met geroosterd brood.Ingrediënten voor 4 personen


700 g bloemkolen

500 g broccoli

1 middelgrote ui

1 teen knoflook

7 g verse tijm

50 g ongezouten roomboter

1 groentebouillontablet

700 ml kokend water

300 ml volle melk

4 sneetjes Zaans volkoren


Aan de slag


1 Snijd de bloemkool en broccoli met stronk in kleine stukjes. Snijd de ui en knoflook grof en ris de blaadjes van de tijm.


2 Verhit ⅗ van de boter in een soeppan. Fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de bloemkool en ⅔ van de broccoli toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.


3 Voeg het bouillonblokje, het kokende water, de melk en de helft van de tijmblaadjes toe en breng met de deksel op de pan aan de kook. Laat ca. 20 min. met de deksel schuin op de pan op laag vuur koken.


4 Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de rest van de broccoli met de rest van de tijm in ca. 5 min. op middelhoog vuur knapperig. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ondertussen het brood in de broodrooster.


5 Haal de soep van het vuur, pureer met de staafmixer glad en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is.


6 Verdeel de soep over kommen, verdeel de knapperig gebakken broccoli erover en serveer met het brood.


Comments


bottom of page