top of page

Burger met komkommer, paprika en whipped feta

Laat de grill maar sissen, want deze een burger met komkommer, paprika en whipped feta wil je echt proberen! Helemaal top: kies zelf welke burger je het lekkerst vindt.Ingrediënten voor 4 personen


2 oranje paprika's

4 biologische witte landbollen

4 burgers naar keuze

2 el milde olijfolie

50 g Griekse feta

125 g

verse roomkaas kruiden

½ komkommer

4 blaadjes kropsla

75 g bietjes julienne


Aan de slag


1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in de oven tot de schil geblakerd is. Keer halverwege.


2 Bak de landbollen de laatste 10 min. op een rooster onder de paprika mee. Haal de paprika’s uit de oven, doe in een afgesloten plastic zak of in een kom afgedekt met vershoudfolie en laat 15 min. afkoelen.


3 Bereid de burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verkruimel de feta en doe samen met de roomkaas in de hakmolen van de staafmixer en pureer tot een luchtige, gladde spread. Snijd met een kaasschaaf dunne linten van de komkommer.


4 Halveer de gegrilde paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd in dunne reepjes.


5 Snijd de broodjes open. Beleg elk broodje met een blaadje sla, wat biet julienne, een burger, 1 el feta-roomkaasmengsel, de komkommerlinten en paprika. Dek af met de bovenkant en serveer de rest van het feta-roomkaasmengsel apart erbij.


Comments


bottom of page