top of page

Gebakken aardappeltjes met courgette en gehakt

Gebakken aardappeltjes kunnen altijd en al helemaal op de camping! Gewoon, in de pan met kruiden, courgette en ui. Sausje van yoghurt, knoflook en peterselie erbij en iedereen kan aanschuiven.

Ingrediënten voor 4 personen

4 el milde olijfolie 300 g gesneden rode uien 300 g rundergehakt 2 el shakshuka specerijenmix 1 kg bakaardappeltjes 1 courgette 10 g verse platte peterselie 100 g yoghurt 1 teen knoflook


Aan de slag


1. Verhit ¼ olie in een hapjespan en roerbak de ui, het gehakt en de specerijen 2-3 min. op hoog vuur. Blijf goed omscheppen.

2. Schep het gehaktmengsel uit de pan. Voeg de rest van de olie toe aan de pan en bak de bakaardappeltjes 8-10 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes en bak de laatste 2 min. mee. De courgette mag lekker knapperig blijven.

3. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de helft door de yoghurt. Rasp de knoflook erboven en breng de peterselieyoghurt op smaak met peper en eventueel zout.

4. Schep het gehaktmengsel door het aardappelmengsel, breng op smaak met peper en eventueel zout en schep nog 1 min. om op hoog vuur. Bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer de peterselieyoghurt ernaast.

Comments


bottom of page