top of page

Gezonde bloemkool-ovenschotel van London Loy

Een gezonde ovenschotel met lekker veel groenten: dat is dit recept van London Loy voor je! Lekker en makkelijk met bloemkool uit de diepvries.



Ingrediënten voor 4 personen


4 el milde olijfolie

900 g minikrieltjes

2 preien

600 g diepvries bloemkoolroosjes

30 g volkorentarwemeel

400 ml halfvolle melk

150 g geraspte Goudse belegen 30+ kaas

½ tl geraspte nootmuskaat

2 sneetjes waldkorn volkorenbrood


Aan de slag


1: Verhit ½ olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de krieltjes 10 min. Snijd ondertussen de preien in dunne halve ringen, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Voeg toe aan de krieltjes en bak 5 min. mee. Schep af en toe om.


2: Breng ondertussen een pan ruim water aan de kook. Kook de bloemkoolroosjes in 5 min. gaar, giet af.


3: Verhit ondertussen de rest van de olie in een steelpan. Voeg het tarwemeel toe en laat op laag vuur 3 min. garen, roer af en toe. Voeg, al roerend met een garde, de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat, al roerend, 2-3 min. zachtjes koken. Voeg ⅓ geraspte kaas toe en laat smelten. Voeg de nootmuskaat toe en breng op smaak met peper.


4: Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de krieltjes, prei en bloemkool over de ovenschaal. Giet de bechamelsaus erover. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak de ovenschotel in 25-30 min. lichtbruin en gaar.


5: Rooster ondertussen het brood in de broodrooster. Verdeel het brood in stukken en maal met korte pulsen grof in het hakmolentje van de staafmixer. Bestrooi de ovenschotel met het broodkruim en serveer direct.

bottom of page