top of page

Gezonde loaded fries

Zin in friet maar ook gezond? Dan moet je deze gezonde loaded fries hebben.Ingrediënten voor 4 personen


400 ml water

340 g Franse scharrelkipfilet

1 el Mexicaanse tacokruiden

3 el milde olijfolie

800 g verse zoete-aardappelfriet

150 g mais in blik

1 verse groene jalapeñopeper

1 rode ui

3 trostomaten

1 limoen

150 g Zaanlander belegen kaas 35+

2 eetrijpe avocado's

7.5 g verse koriander


Aan de slag


1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng het water aan de kook. Leg de kip erin, zet het vuur laag en laat 12 min. staan (pocheren). Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Trek de kip met behulp van 2 vorken in plukken uit elkaar (pulled chicken). Meng met de tacokruiden en ⅓ van de olie.


2 Meng ondertussen de zoete-aardappelfriet met de rest van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.


3 Laat ondertussen de mais uitlekken. Verwijder de steelaanzet van de peper en snijd het vruchtvlees in ringen. Snipper de rode ui en snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Boen de limoen schoon en rasp de helft van de groene schil. Halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Meng de ui met de tomaat, het limoenrasp en een ½ el limoensap (per 4 personen). Rasp de kaas.


4 Neem na 25 min. de friet uit de oven. Schep om en verdeel achtereenvolgens de mais, pulled chicken, kaas en jalapeño erover. Bak nog 5 min. in de oven, of tot de kaas gesmolten is.


5 Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak tot een grove puree. Breng de avocadopuree op smaak met een ½ el limoensap (per 4 personen) en peper. Snijd de koriander grof.


6 Neem de loaded fries uit de oven. Serveer met het bakpapier op een grote plank of in een grote schaal. Verdeel de ui-tomaatsalsa, avocadopuree en koriander erover. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Serveer met de limoenpartjes.Comments


bottom of page