top of page

Gezonde quiche

Ga voor mediterraans met deze gezonde quiche. Boordevol groente en afgetopt met geitenkaas. Genieten!



Ingrediënten voor 4 personen


125 g volkorenmeel

75 g amandelmeel

4 el milde olijfolie

220 g magere kwark

1 rode ui

1 prei

1 gele paprika

2 tenen knoflook

1 courgette

1 el gedroogde Italiaanse kruiden

1 tl gerookt paprikapoeder

6 middelgrote eieren

300 g chavroux frais nature 45+

250 g cherrytomaten


Aan de slag


1: Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Doe het volkorenmeel, amandelmeel, helft van de olie en 120 g kwark (per quiche) in een mengkom en kneed met een handmixer met deeghaken tot een soepel deeg. Voeg eventueel koud water toe als het deeg te droog is.


2: Bestuif het werkblad met meel en rol het deeg uit tot een lap van Ø 32 cm. Verdeel het deeg over de bodem en tot ¾ van de rand van de springvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem ca. 15 min in de oven.


3: Snipper ondertussen de ui. Snijd de prei in dunne ringen, doe ze in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de paprika in dunne repen.


4: Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui, prei en paprika 5 min. op middelhoog vuur.


5: Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Voeg de knoflook, courgette, Italiaanse kruiden, paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en bak nog 5 min.


6: Klop de eieren los met de rest van de kwark en de geitenkaas en breng op smaak met peper.


7: Verdeel het groentemengsel over de quichebodem. Schenk het ei-kaasmengsel erover. Verdeel de cherrytomaten over de quiche. Bak de quiche in 50-55 min. goudbruin en gaar. Haal uit de oven en laat 15 min. afkoelen op een rooster.


bottom of page