top of page

Kabeljauw met pistachekorst en paddenstoelen

We geven de kabeljauw een krokante dille-pistachekorst. Voor erbij: gebakken paddenstoelen en een fris-romige puree.



Ingrediënten voor 4 personen


500 g iets kruimige aardappelen

15 g verse dille

50 g gepelde pistachenoten

2 el milde olijfolie

520 g kabeljauwhaasjes

125 g shiitake

300 g diepvries tuinerwten

1 citroen

100 g zuivelspread naturel


Aan de slag


1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar.


2 Snijd ⅔ van de dille heel fijn. Snijd de rest van de dille grof, zodat je mooie pluimpjes krijgt. Hak de pistachenoten fijn. Meng de fijngesneden dille, pistache en de helft van de olie door elkaar. Spoel de kabeljauw onder koud stromend water en dep goed droog. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de filets over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de pistache-kruim erover. Druk goed aan. Bak in de oven in 8-10 min. gaar.


3 Snijd de shiitake in stukken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de shiitake 5 min. op hoog vuur. Doe de tuinerwten in een kom, giet er kokend water over en laat 1 min. staan. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Giet de erwten af en voeg de zuivelspread, het citroenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) toe. Pureer glad met de staafmixer.


4 Giet de aardappelen af, vang 50 ml (per 4 personen) van het kookvocht op. Pureer de aardappelen met de pureestamper of -knijper en meng de erwtenpuree en het kookvocht erdoor.


5 Verdeel de puree over diepe borden en leg de kabeljauw in het midden. Verdeel de gebakken shiitake over en rondom de puree. Garneer met de pluimpjes dille.


bottom of page