top of page

Open lasagne met zalm, boerenkool en ricotta

Iets indrukwekkends, lekkers én gezonds op tafel zetten? Deze open lasagne met zalm, boerenkool en ricotta ziet er prachtig uit door verschillende kleuren en texturen.Ingrediënten voor 4 personen


500 g sjalotten

2 tenen knoflook

2 el milde olijfolie

1 citroen

300 g boerenkool

200 g broccolirijst

250 g biologische lasagnebladen volkoren

10 g verse dille

250 g ricotta

250 g warmgerookte zalmstukken


Aan de slag


1 Snijd de sjalotten in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalot 5 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 10 min. op laag vuur. Roer af en toe.


2 Boen de citroen schoon,rasp de gele schil van de vrucht en pers uit. Voeg 1 el citroensap (per 4 personen) en de boerenkool in delen toe aan de sjalot en bak 10 min. mee. Bak de laatste 3 min. de broccolirijst mee.


3 Haal ondertussen de lasagnebladen los van elkaar. Zo voorkom je dat ze aan elkaar plakken tijdens het koken. Kook de bladen in een ruime pan in 4 min. beetgaar. Giet af, laat goed uitlekken, maar bewaar 100 ml van het kookvocht (per 4 personen).


4 Snijd de dille fijn. Verwarm in een steelpan de ricotta en het apart gehouden pastakookvocht 3 min. Roer los met een garde. Voeg 2/3 van de dille, 1 tl citroenrasp (per 4 personen), peper en eventueel zout toe.


5 Verwijder het vel van de zalm en breek de zalm in stukken. Leg op elk bord 1 lasagnevel en verdeel 1/3 van de ricottasaus, de helft van de boerenkool en 1/3 van de zalm erover. Maak zo nog een laag. Dek af met een lasagneblad, de rest van de ricottasaus en de rest van de zalm. Garneer met de rest van de dille en de rest van het citroenrasp en serveer direct.Comments


bottom of page