top of page

Pasta pesto van tuinerwten

Een echte klassieker: pasta pesto. Dit keer met pesto gemaakt van tuinerwten! Nog net zo lekker en ook nog eens snel gemaakt. Winnen!


Ingrediënten voor 4 personen


300 g volkorenpenne

450 g fijne diepvries tuinerwten

1 biologische citroen

80 g Parmezaanse kaas

7.5 g verse munt

85 g rucola

100 g ongezouten walnoten

3 el extra vierge olijfolie

3 el water


Aan de slag


1 Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en doe terug in de pan. Doe ondertussen de tuinerwten in een ruime hittebestendige kom, giet er kokend water over en laat ca. 5 min. staan. Giet af en laat uitlekken.


2 Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de Parmezaanse kaas. Pluk de blaadjes van de takjes munt. Doe de helft van de erwten, de helft van de munt, de parmezaan, de helft van de rucola, ⅘ van de walnoten, de olie, het citroensap en het water in de keukenmachine en pureer tot een pesto. Voeg eventueel extra water toe als de pesto te dik is. Breng op smaak met peper.


3 Schep de pesto om met de penne en de rest van de erwten. Voeg de rest van de rucola en de rest van de munt toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de rest van de walnoten grof en bestrooi samen met het citroenrasp over de pasta.


コメント


bottom of page