top of page

Plaattaart met feta, winterpeen en rode ui

Dol op hartige taart? Probeer dan deze budgetproof plaattaart met feta, winterpeen en rode ui. Geen karwijzaad in huis? Dan is komijn ook heel lekker! Je kunt ook variëren met andere soorten kaas zoals geitenkaas of gorgonzola.



Ingrediënten voor 4 personen


7 plakjes diepvries bladerdeeg

3 rode uien

400 g winterpenen

3 el milde olijfolie

1 tl karwijzaad

2 tl honing

200 g Griekse feta

100 g crème fraîche

1 teen knoflook

7.5 g verse dille


Aan de slag


1: Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel het bladerdeeg in een rechthoek over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de randen iets overlappen en druk aan. Snijd eventueel bij als het niet helemaal past. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak ca. 10 min in de oven.


2: Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Schil de winterpenen en snijd met de dunschiller in de lengte in linten. Verhit ⅔ olie in een hapjespan en bak de ui en het karwijzaad 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de honing toe en bak 3 min. Schep de winterpeenlinten erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.


3: Doe ondertussen de helft van de feta met de crème fraîche en knoflook in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.


4: Bestrijk het voorgebakken bladerdeeg met het kaasmengsel. Laat aan alle randen 2 cm vrij. Verdeel de groenten erover en verkruimel de rest van de feta erover. Bak de taart ca. 15 min. tot de randen lichtbruin zijn.


5: Snijd ondertussen de dille fijn en meng met de rest van de olie en peper. Haal de taart uit de oven, verdeel de dille-olie erover en serveer.






bottom of page