top of page

Pumpkin spice cinnamonrolls

Creëer een verwenmomentje voor jezelf met deze pumpkin spice cinnamonrolls. Ze hebben de smaak van pompoen, kaneel en speculaas. Zet de thee maar vast klaar!
Ingrediënten voor 15 porties


150 g koelverse muskaatpompoenstukjes

100 g lichtbruine basterdsuiker

1 el pumpkin spice kruiden

50 g ongezouten roomboter

340 g vers super croissantdeeg in blik

50 g zuivelspread

25 g poedersuiker


Aan de slag


1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de pompoenstukjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 min. Laat daarna 10 min. afkoelen op de bakplaat. Doe de pompoenstukjes in een mengkom en prak fijn met een vork. Meng de basterdsuiker, pumpkin spice-kruiden en de helft van de boter erdoor.


2 Haal het croissantdeeg uit het blik en rol uit op een vel bakpapier. Doe het zo, dat de lange kant naar je toe ligt. Verdeel in 3 gelijke stukken en druk de schuine stippellijnen dicht. Draai de deeglappen om en druk zo nodig ook aan deze kant de stippellijnen goed dicht.


3 Bestrijk het deeg voorzichtig met het pompoenmengsel, laat 1 cm van de randen vrij.


4 Vet de bakvorm in met de rest van de boter. Rol de deeglappen vanaf de korte kanten strak op. Druk met je vingers de naden plat, zodat je mooie ronde rollen krijgt. Snijd elke deegrol in 5 gelijke stukken. Plaats de deegstukken op de snijkant naast elkaar in de ingevette ovenschaal. Bak in ca. 20 min. lichtbruin en gaar.


5 Meng ondertussen de roomkaas met de poedersuiker. Voeg eventueel een beetje water toe als het mengsel te dik is. Haal de broodjes uit de oven en smeer de bovenkant in met het roomkaasmengsel.Comentarios


bottom of page