top of page

Raw Energy ‘Non Carni-balls’

Duik in het carnavalsseizoen met een golf van energie! Deze hapklare energieballen zijn niet alleen snel te maken, maar zitten boordevol voedingsstoffen om je carnavalsvieringen of andere speciale gelegenheden te stimuleren.


Ingrediënten

1/2 zakje 100% Walnoten (Half zakje van AH-merk)

1/2 zakje 100% Pecannoten (Half zakje van AH-merk)

1 kopje 100% Dadels

1/2 kopje Vijgen

1/2 kopje Moerbeien (Half zakje Bio AH-merk)


Voor het rollen: 

Rauw Biologisch Cacaopoeder

Rauw Biologisch Macapoeder

Versnipperde Rauwe Kokosnoot (Bio AH-merk)

Hennepzaden (Bio AH-merk)

Sesamzaadjes (AH-merk)


Aan de slag


1 Bereid de droge ingrediënten voor: Doe de rauwe walnoten, pecannoten, dadels, vijgen en moerbeien in een keukenmachine. Meng tot het mengsel een grove, plakkerige consistentie heeft.


2 Vorm de balletjes: Neem met je handen of een schepapparaat kleine porties van het gemengde mengsel en rol ze tot balletjes. De grootte van de balletjes kan naar wens zijn.


3 Rol in de toppings: Plaats elk van de rol-ingrediënten (rauwe cacao, maca, versnipperde kokosnoot, hennepzaden, sesamzaadjes) in aparte kommen/borden. Rol elk balletje in een of meer van deze toppings tot ze goed bedekt zijn. Voel je vrij om creatief te zijn en verschillende combinaties te maken voor variatie.


4 Koel (optioneel): Hoewel deze energieballen direct gegeten kunnen worden, kun je voor een stevigere textuur ze een uur of zo in de koelkast zetten. Deze stap is optioneel maar helpt de balletjes beter bij elkaar te houden en versterkt de smaken.


5 Serveer en bewaar: Geniet van deze Rauwe Energie Non Carni-balletjes als een snelle snack of energiebooster. Bewaar eventuele restjes in een luchtdichte container.

Commentaires


bottom of page