top of page

Traybake aardappel, tomaat, prei en witte kaas

Budgetproof en makkelijk te maken: een traybake! Meng simpelweg alle ingrediënten en schuif in de oven. Kun je ondertussen je sporttas klaarzetten.


Ingrediënten voor 4 personen


1 kg iets kruimige aardappel

4 el milde olijfolie

400 g preien

200 g tomaten

1 teen knoflook

5 g verse selderij

2 tl Provençaalse kruiden

200 g witte kaas

2 el water


Aan de slag


1: Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon. Snijd de aardappelen in blokjes van 3 cm, schep de olie, peper en eventueel zout erdoor en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ca. 30 min. in de oven lichtbruin en gaar.


2: Snijd ondertussen de prei in de lengte in kwarten, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd elk kwart in de breedte in 3 stukken. Snijd de tomaten in kwarten. Snijd de knoflook fijn. Snijd de selderijstelen fijn en de blaadjes grof.


3: Haal na 15 min. de traybake uit de oven. Schep om met de helft van de Provençaalse kruiden en de stukken prei. Bestrooi met de selderijstelen. Verdeel de tomaat erover en rooster nog ca. 15 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.


4: Doe ondertussen de witte kaas, selderijblaadjes, knoflook, de rest van de Provençaalse kruiden, het water en peper in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een glad mengsel.


5: Haal de traybake uit de oven en verdeel het witte-kaasmengsel erover.


Comments


bottom of page